perjantai 8. tammikuuta 2016

Haastavat housut

Edellisessä postauksessani housuasusta kirjoitin, etten oikein tykkää käyttää housuja. Ehkä en löydä oikeanlaisia, minulle sopivia. Ainakaan talvikäyttöön saappaiden ja nilkkureiden kanssa. Saappaiden kanssa pitäisi olla pillilahkeet ja muuten kuin saappaiden kanssa sellaiset ei minun kropalleni sovi.

Tässä pari esimerkkiä, miten olen onnistunut pukemaan samat housut huonommin ja paremmin. Toki housuissakin (tai niiden kantajassa) on vikaa, jos näyttävät turhan piukeilta.

***

Ensimmäiset ovat alelaarista löydetyt ihanan pehmeät puuvillaiset farkku-tyyppiset housut. Mutta tuo vetoketjun läppä retkottaa aina ikävästi. Ensimmäinen setti on todella nou-nou (perustelen pukemista sillä, että olin tietämättäni kuumeessa sitä valitessani). Paita ei istu nätisti ja housut ovat liian piukeat.


Tässä samat housut kuin edellisessä kuvassa, mutta yläosa saa asun näyttämään jotenkin säädylliseltä. Housut näyttävät silti aika piukoilta, mutta piukkuus ei niin pistä silmään.


***

Toiset housut ovat farkut, jotka päällä viisi vaikka nukkua. Ovat niin pehmeät ja mukavat, eivätkä purista mistään. Ovat käytännössä siis melkein kuin verkkarit.. 

Ensin päällä on joululahjaksi saamani paita ja neule. Vaikka rakastan noita lahjavaatteira, niin näiden farkkujen kanssa niitä ei voi käyttää. Pillifarkut yhdistettynä runsaaseen yläosaan sopii pitkille ja hoikille, muttei leveälanteiselle ja rintavalle. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy, että onhan minulla vyötärö jossain siellä piilossa, mutta oikean puoleisessa kuvassa on yläosa kuin iso pallo. Pohkeet näyttävät kovin kapoisilta ja kokonaisuus ei näytä kovin tasapainoiselta.


(Seuraava tehtäväni onkin keksiä näille uusille paidoille käyttökelpoinen alaosa, sillä en niitä halua pistää kiertoon.)

Paremmin farkut sopivat tämän setin kanssa. Neule on suora ja eikä korosta samalla tavalla "runsautta" kuin tuo pörröneule edellisessä asussa. Jalassa lisäksi saappaat (joissa neuleen väristä villaa), jotka tasapainottavat ylä- ja alaosaa. (Suuri kiitos pakkasille, että sain laittaa nuo kengät jalkaan, lämpimämmällä ilmalla ne tuntuvat liioittelulta ;)).


Tämä viimeinen kokonaisuus oli kyllä erittäin toimiva pakkaskelillä. Tavoistani poiketen laitoin sen toisena päivänä peräkkäin päälle.

Nauttikaahan pakkasista! :)

***

Housut: H&M
Toppi ja neuletakki: IvoNikkolo
Kengät: Vagabond, Gabor
Paita ja pikkutakki: Esprit

Farkut: Esprit
Paita ja villapaita: Marimekko
Kengät: Vagabond
Neulepaita: H&M
Huivi: BeckSönderGaard
Saappaat: Art

2 kommenttia:

  1. Olipa havainnollistavia kuvia, ja ihana tuo viimeinen kokonaisuus! Voisiko lyhyehko, suora hame toimia pörröneuleen kanssa? Vaikka joku talvinen villaminihame? Se ei korostaisi lantiota, mutta antaisi oikeutta kauniille säärille, ja muhkean neuleen kanssa lyhytkään hame ei ole kovin villi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja ehdotuksesta! Täytyypä kaivella vaatekaappia, josko sieltä löytyisi kuvailemasi hame ja testata. Itse mietin, että jotkut leveälahkeiset/ suoralahkeiset suorat housut voisi sopivasti tasapainottaa - valitettavasti ei kaapista taida sellaisia löytyä..

      Poista